Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Κύριε Παπανδρέου εσείς τι λέτε; Και... γιατί έχετε ακόμη σύμβουλο τον αμερικανοτσολιά Ρόντο;




Μετά το Ιράκ το Αφγανιστάν και την Βοσνία η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στέλνει στρατιωτικούς και οχήματα στη Γεωργία ακολουθώντας της εντολές της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη η ελληνική κυβέρνηση στην ιμπεριαλιστική διαμάχη του Καυκάσου για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών μεταφοράς ενέργειας.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η υπουργός εξωτερικών δεσμεύτηκε να στείλει «κατ' αρχήν» 8 στρατιωτικούς και δύο οχήματα, θέτοντας στη διάθεση της ευρω-αποστολής και το Κέντρο Ελέγχου Ναυτιλιακών Μεταφορών στον Πειραιά. Παράλληλα, θα συμμετάσχει και σε αντίστοιχη αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της δηλώνοντας «οι πρωτοβουλίες αυτές οδήγησαν την ΕΕ "ενδεχομένως" για πρώτη φορά να έχει μία τέτοια παρέμβαση σε μία διεθνή κρίση».
Από τέτοιες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μόνο φέρετρα Γάλλων και Καναδών στρατιωτών έχουμε δει μέχρι τώρα. Θα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό η Μπακογιάννη αν αντικρίσει και ελληνικά;
Εσύ Παπανδρέου τι λες;
Σιωπάς, όπως και στη ΔΕΘ (καμία αναφορά σε εξωτερική πολιτική, πλην της στήριξης του νέου σχεδίου Ανάν: δηλαδή Χριστόφια).
Είσαι αρχηγός, ή υπακούς τον ΣΥΜΒΟΥΛΟ σου Άλεξ Ρόντο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: